آلوئه ورا برای مو,ژل آلوورا برای پوست,ماسک آلوورا برای جوش,ماسک آلوورا و عسل,ماسک آلوورا برای مو,قیمت ژل آلوورا,طرز تهیه ماسک آلوورا برای مو,طریقه مصرف آلوئه ورا,طریقه مصرف خوراکی آلوئه ورا,طرز تهیه کمپوت آلوئه ورا,خوردن ژل آلوئه ورا,طرز تهیه شربت آلوئه ورا,طریقه خوردن آلوورا,خواص خوردن آلوورا,از بین بردن تلخی آلوورا,آلوورا برای ریزش مو,طرز تهیه روغن آلوئه ورا,آلوئه ورا پرورش,ماسک آلوورا برای پوست صورت,طریقه مصرف آلوئه ورا,چگونه الوورا را بخوریم,آلوورا برای دور چشم,ماسک الوورا برای پوست چرب,خواص نوشیدنی آلوئه ورا,طرز تهیه نوشیدنی آلوئه ورا,شربت آلوئه ورا برای کودکان,شربت آلوئه ورا باریج,قیمت شربت آلوورا,خواص آلوئه ورا برای پوست صورت,خواص الوئه ورا,طرز تهیه ماسک آلوورا برای مو
آلوئهورا، نوعی درختچه با ریشه کوتاه است که گاهی اوقات از آن با عنوان «گیاه شگفتانگیز» هم نام میبرند. بسیاری از انواع این درختچهها در آب و هوای گرمسیری در سرتاسر جهان از جمله شمال آفریقا رشد میکنند و معمولا به منظور مصارف کشاورزی و دارویی کشت میشوند. تاریخ استفاده از آلوئهورا توسط انسانها به پزشکی مصر باستان در قرن ۱۶ قبل از میلاد میرسد. در مصر باستان به آلوئهورا، «گیاه جاودانگی» میگفتند. دانشمندان معتقدند که این گیاه در طول تاریخ بهوسیله کلئوپاترا و نفرتیتی در مصر باستان، اسکندر مقدونی و کریستف کلمب نیز استفاده شده است. این روزها تب استفاده از آلوئهورا به صورت خوراکی (نوشیدنی، مربا یا شربت) یا موضعی، بسیار گرم شده است.
داراییهای آلوئهورا
آلوئهورا سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است. ویتامینهای گروه B (B1، B2، B3 و B6)، فولیکاسید، ویتامینهای A، C و E از مهمترین ویتامینهای موجود در این گیاه هستند. بهعلاوه، حدود ۲۰ نوع ماده معدنی هم در آلوئهورا کشف شده که کلسیم، منیزیم، روی، کروم، سلنیوم، سدیم، آهن، پتاسیم، روی و منگنز از مهمترین آنها محسوب میشوند.
آلوئهورا و جذب و تولید پروتئین
پروتئین برای ساختن سلولهای جدید در بدن لازم است و آلوئهورا، حدود ۲۰ نوع آمینواسید مختلف را برای کمک به ساختن پروتئین در بدن در خود جای داده است. آمینواسیدهای موجود در آلوئهورا با کمک به ساخت پروتئین، باعث بهبود چگالی استخوانها، افزایش بافتهای عضلانی و ترمیم و بهبود پوست میشوند.
چربیهای خوب آلوئهورا
این روزها که بیشتر ما درگیر زندگی ماشینی شده و به انواع غذاهای آماده یا فستفودهای چرب رو آوردهایم، احتمال گرفتگی عروق خود را با پلاکها و چربیها افزایش داده و بیش از پیش خودمان را در معرض ابتلا به انواع بیماریهای قلبی یا سکتههای قلبی و مغزی قرار دادهایم. از این رو، نقش یک رژیم غذایی سالم در زندگی تکتک ما از اهمیت بالایی برخوردار است. آلوئهورا، جزو آن گروه از خوراکیهایی است که میتواند در حفظ سلامت سیستم قلبی و عروقیمان نقش بسزایی داشته باشد. این ماده غذایی حاوی اسیدهای چرب مفید و گیاهی مانند HLC است و مصرف منظم آن میتواند میزان تجمع چربی در عروق خونی را تا حد قابلقبولی کاهش دهد. استرولهای گیاهی موجود در آلوئهورا علاوه بر کاهش خطر گرفتگی عروق و سکتههای قلبی و مغزی، عوارض ناشی از حساسیت را هم در بدن کم میکنند.
قلب و آلوئهورا
نتایج بسیاری از تحقیقات محققان آمریکایی و کانادایی نشان میدهد قرار دادن آلوئهورا بهصورت نوشیدنی یا مربا (به شرط وجود تکههای آلوئهورا در محصول نهایی) در برنامه غذایی افراد، راهی برای حفظ و ارتقای سلامت سیستم قلبی و عروقی آنها محسوب میشود. ترکیبات موجود در آلوئهورا به حمل بهتر و با سرعت بیشتر اکسیژن در بدن کمک میکند و باعث میشود که قلب هم عملکرد بهتری داشته باشد.
آلوئهورا و عفونت
یکی از مهمترین توصیههای تغذیهای متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی فصلی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا، مصرف خوراکیهایی است که بتوانند عوامل بیماریزا را سرکوب کنند. آلوئهورا، یکی از همین خوراکیهاست. ترکیبات آنتیباکتریال موجود در آلوئهورا میتوانند هم جلوی ابتلا به عفونتهای داخلی را بگیرند و هم عفونتهای خارجی. از این رو، نوشیدن آب آلوئهورا و مصرف مربا یا کنسرو آن در فصول سرد سال، میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای فصلی یا عفونی را کاهش دهد. از طرف دیگر، ما میتوانیم از خود آلوئهورا هم بهعنوان پانسمانی طبیعی برای پوشاندن زخمها کمک بگیریم تا از عفونی شدن آنها پیشگیری کنیم.
آلوئهورا و کاهش التهاب
مصرف منظم آلوئهورا میتواند باعث کاهش التهابهای بدن شود. از این رو، مصرف نوشیدنی یا سایر خوراکیهای بر پایه آن برای بیماران مبتلا به التهاب عروق یا التهاب مفاصل، بسیار مفید است. مصرف این گیاه در بیماران مبتلا به آرتریت از سخت و دردناک شدن عروق و مفاصل آنها پیشگیری میکند و درد ناشی از حملات بیماری را به شدت در آنها کاهش خواهد داد.
آلوئهورا تقویتکننده سیستم ایمنی
با توجه به حجم استرسی که بر زندگی ماشینی امروزی بیشترمان حاکم است، همه ما نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدنمان داریم. مصرف خوراکیهای سرشار از ویتامین C مانند انواع مرکبات یا پیاز خام، یکی از راههای تقویت سیستم ایمنی است اما نباید در این میان از خوراکیهای کممصرفتر مانند آلوئهورا هم غافل بمانیم. پلیساکاریدهای موجود در نوشیدنی آلوئهورا سلولهای سفید خونی را به مقابله با عوامل ویروسی تحریک میکنند و بدین ترتیب، قدرت سیستم دفاعی بدن را بالا میبرند. به علاوه، آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در آلوئهورا هم با مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن، توانایی سیستم دفاعی بدن را در برابر عوامل بیماریزا دوچندان میکنند.
احتیاط در مصرف آلوئهورا
یکی از خواص آلوئهورا، خاصیت مُسهل و محرک بودن نوشیدنی آن است. به همین دلیل هم به خانمهای باردار و شیرده توصیه میشود در مصرف این خوراکی کمی احتیاط کنند. افراد مبتلا به نشانگان روده تحریکپذیر هم باید دور مصرف این نوشیدنی را خط بکشند زیرا نوشیدنی آلوئهورا حاوی مقدار زیادی عناصر مُسهل است و میتواند شدت مشکلات آنها را بیشتر کند (مخصوصا اگر بلافاصله بعد از غذا مصرف شود).
آلوئهورا و هضم
یکی از مهمترین خواصی که معمولا به آلوئهورا نسبت داده میشود، کمک به سیستم گوارشی برای هضم بهتر مواد غذایی است. برخی از افراد، هضم ضعیفتری نسبت به سایرین دارند و برخی دیگر، با مصرف هر ماده غذایی احساس نفخ یا سنگینی میکنند. مصرف نوشیدنی آلوئهورا بعد از صرف وعدههای اصلی غذایی به این افراد کمک میکند هم مواد غذایی را سادهتر هضم کنند و هم معده و رودهشان، سریعتر از مواد زائد پاک شود. ملین بودن آلوئهورا باعث شده مصرف آن به افراد مبتلا به یبوست پیشنهاد شود. اگر این افراد مصرف منظم این گیاه پرخاصیت را در برنامه غذایی خود داشته باشند، از شر یبوست و مشکلات گوارشی ناشی از آن خلاص خواهند شد.
ترکیبات مهم گیاه آلوئه ورا ( آلوورا )
گیاه آلوئه ورا ( آلوورا ) حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن از جمله آلوئینهای A2وB به میزان ۴۰- ۲۵درصد کل ترکیبات و مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین ۲A، B وC است.
ترکیبات مهم دیگر گیاه آلوئه ورا ( آلوورا ) شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیمها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، همچنین ویتامینهایی نظیر: B1، B2، B6، C، E و اسید فولیک و مواد معدنی مانند: کلیسم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم میباشند.
مرور کلی بر خواص دارویی گیاه آلوئه ورا ( آلوورا )
آلوئه ورا ( آلوورا ) از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی میرسد.
۱)آلوئه ورا تقویتکننده بدن است.
۲)آلوئه ورا یبوست را برطرف میکند و رودهها را تمیز میکند.
۳)آلوئه ورا برای معالجه آسم مفید است.
۴) آلوئه ورا سوءهاضمه را برطرف میکند.
۵) آلوئه ورا در معالجه صرع مفید است.
۶) آلوئه ورا خون را تصفیه میکند.
۷) برای برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرابه آلوئه ورا را روی پوست بمالید.
۸ ) اگزما را درمان میکند.
۹)آلوئه ورا برای معالجه اسهال خونی مفید است.
۱۰) برای رفع ریزش مو، شیرابه آلوئه ورا به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید.
۱۱) بیماری کبدی را برطرف میکند.
۱۲) برای التیام زخمها شیرابه آلوئه ورا روی زخم بمالید.
۱۳) صبر زرد (آلوئه ورا )بهترین کرم مرطوبکننده است برگها را بشکنید و ژله آنرا به پوست بمالید.
۱۴) مبتلایان به بیماری قند میتوانند با مصرف اآلوئه ورا قند خون خود را کنترل کنند.
۱۵) برای شستن چشم و زخمها شیرابه آلوئه ورا را با آب مخلوط کرده و استفاده کنید.
آلوئه ورا گیاهی فوق العاده برای رویش مو
آلوئه ورا :یکی از راههای کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا میباشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده میکنند که یکی از روشها استفاده از ژل آلوئه ورا میباشد.
آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن بگونه ای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو میگردد.
همچنین به علت خواص ضد باکتری و قارچی که آلوئه ورا ( آلوورا ) دارد مانع از ایجاد شوره سر میگردد.
گیاه آلوئه ورا ( آلوورا ) برای کنترل عفونت های قارچی مثل بیماری کچلی نیز مفید است.
طریقه استفاده از آلوئه ورا ( آلوورا ) برای پوست
طریقه استفاده از آلوئه ورا : ژل گیاه را بعد از برداشتن برشی از برگ ، کندن پوست سبز آن روی پوست بمالید ، بلافاصله ژل جذب پوست می شود و یا ژل را روی پوست صورت ماسک کنید . در حالت درد می توانید ژل را روی قسمت متورم و یا دردناک با پارچه ای ببندید و سپس اعجاز آن را مشاهده کنید .
طریقه نگهداری آلوئه ورا ( آلوورا )
برگ را بعد از برش داخل کاغذ پیچیده و در قسمت پایین یخچال نگهداری نمائید .
توجه :مادرانی که در زمان شیردهی هستند از این ژل استفاده ننمایند چون امکان تلخ شدن شیرشان وجود دارد .
طرز تهیه شربت آلوئه ورا
روش اول طرز تهیه شربت آلوئه ورا
ژل شفاف ( شسته شده ) جدا شده از یک برگ عصاره
۱ عدد لیموترش تازه و یا کنسانتره پرتغال
۶ – ۵ قاشق غذا خوری عسل
۴ لیوان آب
تمام مواد را درون مخلوط کن ریخته و بـه مدت ۲ دقیـقه میکس کنید تا مخلوط یکدست شود. سپس چند تکه یخ به شربت آماده شده اضافه کرده و یا شربت آلوئه ورا را به مدت ۲ ساعت دریخچال قراردهید تا کاملا خنک شود و سپس میل نمایید.
درصورتیکه مایل بودید شربت آلوئه ورا مطبوع تر پالپ دار( به همراه قطـعات کوچک ژل ) تهیه نمایید ، می تـوانید ۵ سانتیمتر ژل آلوئه ورا را به قطعات ۲ × ۲ میلیمتربریده و آنها را به شربت آماده بیفزایید.
روش دوم طرز تهیه شربت آلوئه ورا
عصاره لیموترش ، عسل و آب را درون میکسربا هم مخلوط کرده ، سپـس ژل جـدا شده از بـرگ آلوئه ورا کـه قبلا به قطـعات کـوچک بریده و یا ساطـوری شـده را به مخـلوط حاصل بیفزایید و خنک میل نمایید .
فواید زیبایی آلوئه ورا
– خواص ضدالتهابی آلوئه ورا برای درمان لکه های پوستی، جوش و سایر مشکلات پوستی مفید است.
– بریدگی یا زخم کوچک پوستی، سوختگی پوست و دانه های پوستی با استفاده از آلوئه ورا به خوبی درمان می شوند.
– ژل گیاه آلوئه ورا از برگ های آن استخراج می شوند و وقتی به طور منظم روی پوست مالیده شوند، سلول های مرده پوست را نرم کرده و آنها را از بین می برند. لذا پوست را صاف و نرم می کند.
– آلوئه ورا بروز علائم پیری پوست مانند چین و چروک را عقب می اندازد.
– استفاده از آلوئه ورا و فراورده های آرایشی و بهداشتی تولیدشده از آن در هر فصلی از سال مفید است.
خواص خنک کننده آن با آبرسانی به پوست باعث خلاصی از شر آفتاب سوختگی در تابستان می شود. در فصل زمستان نیز با افزودن رطوبت به پوست، از خشکی پوست جلوگیری می کند.
حال طرز استفاده از ژل گیاه الوئه ورا را برای انواع پوست ها بیان می کنیم. همانطور که قبلا گفتیم، منظور از ژل همان ماده ژلاتینی شکل و لزجی است که با بریدن برگ این گیاه از آن خارج می شود.
اگر هم می خواهید از شر لک های پوست خود خلاص شوید، گلاب را با ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی پوست لک دار خود قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید
برای پوست های نرمال و طبیعی
افرادی که پوست طبیعی و نرمالی دارند، می توانند بدون هیچ نگرانی از ژل گیاه آلوئه ورا استفاده کنند.
برای اینکه پوستتان سالم بماند، هر روز ترکیب زیر را به پوستتان بمالید. این ترکیب، پوست را صاف و نرم نگه می دارد.
– یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا با یک قاشق غذاخوری آرد نخود، یک قاشق مرباخوری پودر پوست پرتقال و مقداری ماست مخلوط کنید.
– سپس این مخلوط را به پوست صورت و گردن خود بمالید. فقط مراقب باشید آن را دور چشم هایتان نمالید.
– بعد از ۳۰ دقیقه صورت و گردن تان را با آب بشویید و با حوله ای تمیز به آرامی خشک کنید.
برای پوست های چرب
پوست های چرب مستعد زدن جوش هستند و استفاده منظم از ترکیب زیر برای این نوع پوست مفید است.
یک بار در هفته از ترکیب زیر برای پاک کردن پوست چرب خود استفاده کنید.
– برگ گیاه آلوئه ورا در آب بجوشانید تا نرم شود. سپس آن را بکوبید تا به شکل خمیری نرم درآید.
– چند قطره عسل به این خمیر اضافه کنید و مخلوط نمایید. سپس آن را به پوست صورتتان بمالید.
– بعد از ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید.
برای پوست های خشک
پوست های خشک اغلب رطوبت کمی دارند و عوارض خشکی پوست به آسانی قابل مشاهده است.
برای مقابله با خشکی پوست، هر شب ترکیب زیر را به صورتتان بمالید.
– ژل گیاه آلوئه ورا را با روغن زیتون مخلوط کنید و کمی کره shea (درخت روغن قلم) به آن اضافه کنید. همچینین می توانید به جای این کره، از کرم آماده آن استفاده نمایید.
– مواد بالا را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر سفتی درآید. سپس آن را روی صورت و گردن خود بمالید.
– حداقل ۲۰ دقیقه این خمیر را روی صورتتان نگه دارید. سپس صورتتان را با آب سرد بشویید تا رطوبت در پوستتان حبس شود.
برای پوست های حساس
ترکیب زیر خیلی ملایم است و پوست های حساس را تحریک نمی کند. اما باید قبل از استفاده از آن، کثیفی و آلودگی پوستتان را کاملا پاک کنید.
متخصصان پوست می گویند می توان از گیاه آلوئه ورا برای این نوع پوست ها استفاده کرد.
– آب خیار و ماست و ژل آلوئه ورا را به خوبی با هم مخلوط کنید تا شکل خمیر شود.
– سه قطره گلاب نیز به خمیر بالا اضافه کنید.
– مدت ۱۵ دقیقه این خمیر را روی پوست صورت و گردن خود قرار دهید. سپس با آب بشویید.
فواید آلوئه ورا برای پوست های لک دار و برنزه
اگر می خواهید رنگ برنزه پوستتان به حالت اول برگردد، ژل آلوئه ورا با آب لیمو ترش مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی پوست برنزه خود قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید.
اگر هم می خواهید از شر لک های پوست خود خلاص شوید، گلاب را با ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی پوست لک دار خود قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید.
در حالی که امروزه انواع فراورده های آرایشی آلوئه ورا در بازار موجود است، ولی شما خودتان نیز می توانید در منزل این گیاه را در گلدان پرورش دهید.
ولی اگر امکان پرورش آن را در منزل ندارید، می توانید ژل آماده و کارخانه ای آن را از داروخانه بخرید و استفاده کنید.
انواع کرم و لوسیون کارخانه ای گیاه آلوئه ورا در داروخانه ها موجود است.
آلوئه ورا یک درمان طبیعی برای انواع مشکلات پوستی است. لذا از فواید آن برای زیبایی پوست تان به درستی بهره ببرید.
نگهداری از آلوئهورا در منزل
این گیاه نوعی از گیاهان آپارتمانی است و شما به راحتی میتوانید آن را در منزل خود نگهداری و پرورش دهید. کافی است شرایط رشد آن را که چندان سخت نیست، فراهم کنید. به عنوان مثال این گیاه در هر نوع خاکی قابل پرورش است کافی است خاک حاصلخیزی متوسط داشته باشد و اگر بخواهید خاک ایدهآل آن را تهیه کنید کافی است از مقداری ماسه دانه درشت و سنگریزه های گرانیت در انواع خاک گلدان که در هر مغازه گلفروشی قابل تهیه است، استفاده کنید. این نوع خاک اگر زهکشی بالایی داشته باشد برای پرورش آلوئهورا ایدهآل است.
این گیاه به نور خورشید نسبتا زیاد نیاز دارد و اگر امکان این را داشته باشید که آن را در محیط باز و در فضای بالکن یا تراس نگه دارید مناسبتر است البته به شرط اینکه تراس شما یک سایبان هم داشته باشد تا نور مستقیم گیاه را از بین نبرد.
این گیاه از لحاظ نیاز به آب مانند کاکتوسهای آبدار است و نباید در آبیاری آن زیادهروی کرد. هر یک هفته تا ۱۰ روز برای آبیاری آن اقدام کنید و مقداری به گیاه آب بدهید که از سوراخهای زهکش آب خارج شود. البته با توجه به دمای هوا و میزان نور خورشید در فصول مختلف باید آبیاری خود را تنظیم کنید.
البته در فصل زمستان که گیاه در خواب زمستانی است فاصله آبیاری تا ۲۰ روز یکبار نیز ممکن است طولانی شود. بهترین روش این است که بر اساس رطوبت خاک گلدان اقدام به آبیاری کنید و برای آلوئهورا خاک گلدان شما باید کاملا خشک شده باشد.