آزمون مدفوع می تواند انواع مختلفی از انگل های روده ای را مشخص کند. بعضی از انگل ها به صورت هم زیستی غیر بیماریزا در بدن زندگی می کنند و بعضی دیگر منجر به بیماری های روده ای می شوند . شایع ترین انگل ها در ایران عبارتند از : کرم کدوی گاوی (تنیا) ، کرم لوله ای (آسکاریس) ، کرمک یا کرم های سنجاقی ، انگل تاژک دارژیاردیا و آمیب انتامباهیستولیتیکا .
بیماران باید بدانند که این آزمایش عفونت های انگلی روده را مشخص می کند . آنان باید برای مدت 7 تا 10 روز پیش از انجام این آزمایش از درمان با روغن کرچک یا روغن های معدنی ، بیسموت ، منیزیوم یا ترکیبات ضد اسهال ، تنقیه با باریم و مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری نمایند .
انجام این آزمایشات مستلزم تهیه سه نمونه مدفوع است که باید یک روز در میان یا سه روز در میان تهیه شود . برای اثبات وجود آمیب حتی ممکن است تا 6 نمونه لازم باشد .
نمونه مدفوع باید مستقیما در ظرفی که از طرف آزمایشگاه در اختیار بیمار قرار می گیرد جمع آوری گردد . اگر بیمار بستری است نمونه را در یک لگن خشک جمع آوری نموده و سپس با استفاده از آبسلانگ نمونه را به ظرف نگهدارنده برچسب دار منتقل می کنند . نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود زیرا می تواند برخی از انگل های فعال را از بین ببرد .
بیماران باید نمونه جمع آوری شده را بلافاصله به آزمایشگاه ارسال کنند . اگر انجام آزمون حداکثر تا 30 دقیقه پس از جمع آوری نمونه امکان پذیر نباشد لازم است نمونه را در یخچال قرار داده یا مواد نگهدارنده به آن اضافه شود .
منبع :ازمایشگاه پارسه