چقدر به معجزه داروهای گیاهی معتقدید؟ به نظر شما این دانهها، برگها، میوهها و ریشهها همگی علفهای بیخودی هستند که میرویند و بهدردبخور نیستند یا اینکه استفاده از آنها میتواند مصرف داروهای مضر شیمیایی را کم کند؟ تا به حال شده برای درمان التهاب نقطهای از بدن، مانند پوست، سراغ مصرف گیاهان دارویی بروید؟
اگر تا به حال این درمان را امتحان نکردهاید، سری به «عناب» بزنید. این داروی گیاهی، ویژگیهای بیشماری دارد که با بعضی از آنها آشنا میشویم. دامنه مصرف این میوه گیاهی بسیار گسترده است؛ به شکلی که از انگلیس تا هندوستان و تا کشور خودمان از این دانه بهعنوان داروی گیاهی درمانگر استفاده میکنند.
شکل استفاده از آن متفاوت است. برای مثال در انگلیس از این گیاه بهعنوان طعمدهنده آبنبات استفاده میکنند اما در چین، تایوان و کره شیره شیرین آن را بهعنوان شربتی برای خنک شدن مینوشند.
در پاکستان، هندوستان و کشور ما از این دانه به صورت خشک استفاده میکنند. البته در بسیاری از نقاط دنیا نیز عناب را به صورت تازه و زمانی که میوه سبزرنگی است، مورد استفاده قرار میدهند.
عناب، ویژه التهاب
رنگ سبز و بعد سرخ عناب نشان میدهد این دانه سرشار از آنتیاکسیدان کلروفیل و لیکوپن است. مصرف عناب به دلیل آنتیاکسیدانهایی که دارد باعث کنترل عملکرد سیستم ایمنی و جلوگیری از نشانههای التهابی میشود. به همین دلیل خوردن عناب باعث بهبود مشکل التهاب مفصلها و پوست میشود. بنابراین افراد مبتلا به بیماری لوپوس و ورم مفاصل میتوانند از این خوراکی استفاده کنند. این دانه حاوی ویتامین C، فلاونوئید و کارتنوئید است.
عناب، ویژه سرما
اشتباه نکنید! عناب سرمازا نیست. جوشانده این میوه برای درمان سرماخوردگی مناسب است. نوشیدن این جوشانده خشکی گلو و سرفههای خشک ناشی از سرماخوردگی را برطرف میکند. دلیل آن نیز لعاب ناشی از تهیه جوشانده عناب است. ویتامین C موجود در عناب نیز ترکیب مفید دیگر عناب است که باعث رفع نشانههای سرماخوردگی میشود.
طرز تهیه
50 گرم عناب را در یک لیتر آب بریزید. سپس آنقدر آن را بجوشانید تا حجم مجموع آب و عناب دو سوم میزان اولیه شود. آن را با کمی عسل نیز میتوانید میل کنید.
عناب، کنترلکننده فشار
این میوه حاوی فیبری به نام «پکتین» است. به همین دلیل مصرف آن باعث کاهش و کنترل چربی و فشار خون میشود. این فیبر باعث پر شدن حجم معده و جلوگیری از پرخوری میشود، به این ترتیب وزن بدن کاهش مییابد. عناب حاوی آهن، کلسیم، فسفر، نیاسین و کارو تن است.