«هرگز برای اینکه خودت را از نو بسازی دیر نیست.» این جمله معروف پل تاسنر، کارآفرین 66 سالهای است که پس از 40 سال خدمت مستمر و بازنشستگی تصمیم گرفت کسب و کار خود را با اشتیاق و تجربهای 40 ساله راه بیندازد. او تنها نیست و آمار نشان میدهد با پیر شدن جمعیت جهان تعداد کسانی که در سنین بالا دست به کارآفرینی و راهاندازی کسب و کار مستقل میزنند، کم نیست.
پل تاسنر چطور کارآفرین شد؟
وقتی از کارآفرینی صحبت میکنیم معمولا تصویر کارآفرین جوان در ذهنمان نقش میبندد. این در حالی است که امروزه با پیر شدن جمعیت جهان تعداد کارآفرینان بالای 50 سال روز به روز در حال افزایش است. پل تاسنر، یکی از این کارآفرینان موفق است.
او در سال 2009 میلادی به عنوان مدیر اجرایی در یک شرکت تولیدی در سانفرانسیسکو مشغول به فعالیت بود که در سن 64 سالگی از کار بیکار شد. او ناامید نشد و احساس کرد داشتن سابقه 40 ساله در این حوزه در شرکتهای کوچک و بزرگ و دامنه وسیع ارتباطات و شهرتش به او کمک خواهد کرد.
تاسنر مهندس تولید و بستهبندی بود و سابقه خوبی در این زمینه داشت. تصمیم گرفت دوران بازنشستگیاش را به گونهای دیگر سپری کند. او که همیشه دغدغه محیط زیست داشت، تصمیم گرفت از مواد دورریختنی بهویژه دورریزهای کاغذی، کشاورزی و حتی منسوجات برای طراحی و تولید بستهبندی های سازگار با محیطزیست کمک بگیرد و کسب و کار شخصی خود را داشته باشد.
تاسنر با هدف تولید تکنولوژی سبز و جایگزین کردن آن با بستهبندی های یکبارمصرف پلاستیکی که روزانه زمین، رودخانه و دریاها را آلوده میکنند پا به میدان گذاشت و در 66 سالگی با وجود رقبای جوانتر اولین کارآفرین موفق در این حوزه شد. در حال حاضر، درآمد شرکت تاسنر 71 ساله هر ساله 2برابر میشود و هیچ بدهیای در بازار ندارد.
از همه مهمتر اینکه توانسته قدمی هرچند کوچک در کاهش خطرات و بحران مربوط به آلودگی پلاستیکی بردارد و معتقد است کاری که او در 66 سالگی موفق به انجام آن شد، مهمترین و معنیدارترین فعالیت عمرش بوده است. تاسنر در حال حاضر دنبال یافتن و ملحق شدن به دیگر کارآفرینان همسن خودش است.
3 دلیل برای آنکه از اول شروع کنید
در بسیاری از فرهنگها این باور وجود دارد که بعد از چند دهه کار دیگر وقت آن فرارسیده که فرد از فعالیتهای شغلی کناره بگیرد و وقت خود را با خانواده و نوهها بگذراند. در این موضوع که تمامی سالمندان عاشق نوهها و خانواده هستند، شکی نیست اما لزومی هم برای خانهنشینی وجود ندارد.
نتایج بررسیها نشان داده ادامه فعالیت در سالمندی و حفظ روابط اجتماعی میتواند در به تاخیر انداختن بسیاری از بیماریها از جمله آلزایمر و افسردگی مفید باشد.
در ادامه به 3 دلیل مهمی اشاره میکنیم که میتواند شما را وادارد که بعد از بازنشستگی به فکر راهاندازی کسبوکار جدیدی باشید. 1- آمار نشان میدهد در سال 2050 میلادی تنها در آمریکا 84 میلیون نفر سالمند خواهند بود.
این رقم 2 برابر رقم کنونی است. چند نفر از این تعداد میتوانند کارآفرین باشند؟ آمار نشان میدهد درصد موفقیت این کارآفرینان 70 درصد است، در حالی که احتمال موفقیت یک کارآفرین جوان بیتجربه تنها 28 درصد است.
2- کارآفرینان سالمند با وجود تجربههای ارزشمندی که دارند میتوانند برای مشکلات جدید راهحلهای قدیمی ارائه دهند. آنها بارها در زندگی و کار خود شکست خوردهاند و حالا میتوانند برآورد درستتری از نتیجه یک ریسک داشته باشند.
3- فرد سالمندی که روابط اجتماعی و شغلی خود را ادامه میدهد و بازنشستگیاش را به تعویق میاندازد، از نظر سلامت جسمی و روانی سالمتر میماند و به واسطه درآمدی که دارد از امنیت اجتماعی و بهداشتی بالاتری بهرمند است. در عین حال به شکوفا شدن اقتصاد محلی و ملی خود کمک میکند.