خستگی مزمنی که دست از سرتان بر نمی دارد، ممکن است به خاطر این اشتباهات سراغتان آمده باشد،کلیشه ای ترین دلیلی که میتوان برای همیشه خسته بودن پیدا کرد، کمبود آهن است.
اغلب ما کم خونی و فقر آهن را متهم اصلی خستگی بی دلیل میدانیم اما از نظر محققان و متخصصان، گاهی دلایل عجیب تری انرژی انجام فعالیت های ساده روزانه را از شما میگیرند، که بدون دارو درمانی میتوانید از شرشان خلاص شوید.
اشتباه هایی که در سبک زندگی شما ریشه دواندهاند و عادت های مخربی که هر روز با آن ها زندگی میکنید، از اصلی ترین دلایل خستگی های بی پایان شما هستند. پس تا زمانی که زندگی تان را از مشکلاتی که در ادامه میآوریم پاک نکردهاید، سختی کار را به عنوان دلیل خسته بودنتان معرفی نکنید.
آب نمی خورید؟
کم آبی بدن یکی از شایع ترین دلایل خستگی مزمن است. وقتی به بدنتان به اندازه کافی آب نمی رسانید، به او بهانه کافی برای خسته بودن میدهید. کم آبی جریان خون را کند میکند و نمی گذارد اکسیژن و مواد مغذی به موقع به عضلات و اندام های بدنتان برسد. عضلاتی که از اکسیژن کافی و تغذیه مناسب محروم میشوند، انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را از دست میدهند. پس اگر نای انجام دادن کارهایتان را ندارید، در اولین قدم چند روز لیوان آب را کنار دستتان بگذارید و برای برطرف کردن کم آبی درد سرساز بدنتان کاری کنید.
کمال گرایید؟
همیشه به خاطر کم توانی بدنتان نیست که احساس خستگی میکنید. گاهی بارهایی که روی دوشتان میگذارید آنقدر بیشتر از توان جسمی و روانی شماست که نمیتوانید خستگی را از خود دور کنید. آدم های کمال گرایی که برای اثبات توانایی هایشان بیشتر از توان خود کار میکنند، همیشه کوله باری از خستگی را به دوش میکشند و از آنجا که در کوتاه ترین زمان میخواهند بیشترین کار را انجام دهند، همیشه با خستگی دست به گریبان اند.
مضطربید؟
حتی اگر با تمام انرژی به محیط کارتان وارد شده باشید، ممکن است به خاطر اضطرابی که در جلسه امروز دچارش شدهاید انرژیتان یک دفعه تخلیه شود. اضطراب آنقدر روی ترشح هورمون ها و فعالیت مغز تاثیر میگذارد که می تواند در اوج آمادگی جسمانی، شما را به فردی خسته و ناتوان تبدیل کند. اگر احساس می کنید خسته اید و وقتی به روزهای گذشته نگاه میکنید، رد پای اضطراب را در لحظه هایتان میبینید، روزتان را با نفس عمیق شروع کنید و هر وقت احساس خستگی کردید، دوباره نفس عمیق بکشید. کمی قدم زدن، ورزش کردن و یا گپ زدن با دوستانتان میتواند اضطراب شما را کم کند و خستگی تان را از بین ببرد.
صبحانه نمی خورید؟
کمبود وقت را بهانه نکنید و با آرامش یک ربع از صبحتان را به صبحانه خوردن اختصاص دهید. وقتی روزتان را بعد از صرف یک صبحانه کامل شروع میکنید، مثل این است که موتور بدنتان را با تمام نیرویش به راه میاندازید. پس در وعده صبحانه غلات سبوس دار مثل بلغور جوی دوسر را جا دهید و یا با ماست، شیر کم چرب، کره بادام زمینی و یا تخم مرغ روزتان را شروع کنید. می توانید از شب قبل کمی بلغور بپزید و صبح با شیر میل کنید و یا اینکه با یک نیمروی خوشمزه صبحتان را شروع کنید.
فست فود دوستید؟
دوستی با فست فود، دوستی خاله خرسه است. شاید این خوراکی های خوشمزه در لحظاتی که روی میز غذا جا خوش میکنند شما را خوشحال کنند، اما خیلی زود بدن و حتی روانتان را با مشکلات ریز و درشتی مواجه میکنند. اگر زیاد سراغ غذاهای آماده می روید، باید انتظار داشته باشید که بدنتان هرروز ضعیف تر شود و حتی گردش اکسیژن در بدنتان به شکلی کاهش پیدا کند که خستگی رفیق هر لحظه از روزتان شود.
شکر دوستید؟
خوراکی های شیرین میتوانند انرژی زیادی را به شما تزریق کنند. کافی است قبل از شروع کار، یک تکه شکلات کاکائویی میل کنید و یا با یک شربت شیرین به استقبال کارهایتان بروید تا احساس کنید تواناترین آدم روی زمین هستید. اما وقتی سراغ این خوراکی ها میروید، اوضاع به این خوبی پیش نمیرود و قند خونی که یکدفعه بالا رفته و شما را پر انرژی کرده، یک دفعه فروکش میکند و از قبل هم خسته ترتان میکند. پس صورت مسئله را پاک نکنید و به زور خوراکی های شیرین به بدنتان انرژی تزریق نکنید.
سماور را بغل کردهاید؟
درست است که نوشیدنی های کافئین دار می توانند خستگی را از شما بگیرند، اما اگر بیش از اندازه چای بنوشید و به کافئین معتاد شوید، نتیجه کاملا بر عکس می گیرید. افراط در مصرف کافئین نه تنها شما را معتاد و به خاطر یک ساعت بدون چای بودن کلافه میکند، بلکه مقاومت بدنتان را هم در برابر این ماده بیشتر میکند و باعث میشود مثل قبل بعد از نوشیدن یکی دو لیوان چای حال بهتری پیدا نکنید. اگر عادت کرده اید روی میز کارتان همیشه یک لیوان چای باشد و نمی توانید بدون این نوشیدنی یک ساعت هم کار کنید، طبیعی است که بیشتر از دیگران رد پای خستگی در زندگی شما پیدا شود.