علت کمردرد صبحگاهی,ورزش برای خشکی کمر,کمردرد در هنگام خواب,تعبیر کمر درد در خواب,کمردرد هنگام دراز کشیدن,درمان گیاهی گرفتگی کمر,درد صبحگاهی پهلوها,درمان کمردرد شبانه
علت کمردردی که بعد از خوابیدن ایجاد میشود، چیست؟
دردهایی که هنگام خواب یا بعد از آن شدت پیدا میکنند، علتهای مختلفی دارند.
شایعترین این علتها، بستر نامناسب است. بسترهایی که گود و ناهموار هستند، میتوانند باعث ایجاد کمردرد هنگام خواب و پس از آن شوند. علت دوم، گودی کمر است.
افرادی که گودی کمر دارند نباید طاقباز بخوابند زیرا در این صورت دچار درد و سفتی در ناحیه کمر خواهند شد، بنابراین بهتر است به پهلو بخوابند تا دچار کمردرد نشوند.
علت دیگر، دردهای التهابی یا روماتیسمی ستون فقرات هستند که آنها هم هنگام خوابیدن تشدید میشوند و درواقع روماتیسمهای خاصی هستند که هنگام خواب بیمار را بسیار آزار میدهند. درد این بیماران با استراحت بهتر و با فعالیت بدتر میشود.
گروه دیگری از دردهای شبانه، درد ناشی از تومورهای ستون مهره است. بیمارانی که شبها و هنگام خواب دچار درد ستون مهره میشوند و کمردرد میگیرند، در صورتی که بسترشان مناسب است و گودی کمر ندارند، باید به پزشک متخصص روماتولوژی مراجعه کنند تا از نظر سایر علتهای ایجاد کمردرد هنگام استراحت بررسی شوند.
این دردها معمولاخیلی جدی هستند و علت آنها حتما باید مشخص شود.
چرا صبحها وقتی از خواب بیدار میشوم، کمردرد دارم و نمیتوانم آن را صاف کنم؟
این حالت، «حالت ژلهای» نام دارد که درد کمر چند دقیقه طول میکشد و سپس خوب میشود. در صورتی که درد بیشتر از 30دقیقه طول بکشد و به 1ساعت برسد، دیگر حالت ژلهای مطرح نخواهد بود و به این حالت «سفتی صبحگاهی در ناحیه کمر» گفته میشود.
حالت چند دقیقهای ژلهای بیشتر در مشکلات آرتروز ستون مهره تظاهر پیدا میکند، در حالی که حالت سفتی صبحگاهی بیشتر در بیماریهای روماتیسم ستون فقرات مشاهده میشود، بنابراین اگر دردتان کوتاهمدت است، ثانویه به آتروز ستون مهره مربوط است و در صورتی که دردتان بیش از 1ساعت طول میکشد، نشاندهنده شروع بیماریهای روماتیسمی خواهدبود.
در هر 2 صورت باید برای پیشگیری علت کمردرد و درمان آن به پزشک متخصص روماتولوژی مراجعه کنید. بهطور کلی، مردم باید یاد بگیرند که انجام 4 کار برای کمر عارضه دارد که عبارتند از انجام کارهای سنگین، ایستادن یا نشستن طولانیمدت در یک وضعیت ثابت و برداشتن اجسام سنگین با کمر خمشده.
برای برداشتن اجسام باید به جای خم کردن کمر، زانوها را خم کنید و با کمر صاف به سمت پایین بروید و جسم را بلند کنید. توصیه ما به همه افراد جامعه این است که از این 4 کار خودداری کنند تا سلامت کمرشان به خطر نیفتد.
صرفنظر از ضربهها و نیز التهاب و تورم مفصلی ، علل کمردرد صبحگاهی میتواند متفاوت باشد. عوارض مادرزادی از جمله عواملی هستند که نزد کودکان و یا اشخاص جوان تولید کمر درد میکند. کارهای عضلانی شدید هم گاهی اوقات تولید شکستگی خفیف در ستون فقرات مینماید. برآمدگی غضروفهای میان مهرهای ممکن است باعث ایجاد درد کشنده گردد که از کمر تا ساق پا تیر میکشد. بالاخره کمر درد ممکن است ناشی از انواع بیماریهای ستون فقرات باشد.
کمر درد صبحگاهی بخصوص خشکی صبحگاهی کمر علل مختلفی دارد . از افزایش بیش از حد قوس و گودی کمر بگیرید تا رماتیسم ستون فقرات و … حتی بیماری AS. و مثل همیشه توصیه می کنم به متخصص ستون فقرات و یا ارتوپد مراجعه کنید تا مشکلتان را تشخیص بدهند . حتی بعنوان یک مکمل می تونید به کلینیک های درمان کمر درد هم بهره بگیرید.
درمانهای مرسوم کمر درد تبعا ورزش و فیزیوتراپی، استفاده از مسکن ها و گاهی کورتون ها و شل کننده های عضلات و … است که در نهایت گاهی کار به جراحی هم می کشد ولی توصیه می کنم زود تصمیم نگیرید و با چند متخصص دیگر هم مشورت کنید.
کمردرد تجربه ای دردناک است و ممکن است حتی چند روز شما را خانه نشین کند. آنهایی که نوع شدیدتر آن را تجربه کرده اند، نگران آن هستند که مبادا مجبور شوند برای درمان گرفتگی کمر به جراحی متوسل شوند.
روش های موثری در طب مکمل وجود دارد که می تواند جایگزین دارو و حتی در برخی موارد جراحی برای درمان کمردرد شود.
طب سوزنی یکی از شناخته شده ترین روش های موثر در کاهش درد و درمان انواع دردهای ستون فقرات از جمله کمردرد است.
طب سوزنی می تواند با شل کردن عضلات اطراف ستون فقرات، بهبود جریان خون ناحیه، آزاد شدن مواد ضد درد از جمله اندروفین از پایانه های عصبی باعث کاهش یا از بین رفتن انواع کمردرد شود.
کمر درد صبحگاهی و خشکی کمر از علایم بیماری اسپوندیلیت انکیلوزان می باشد. در این بیماری که خشکی و محدودیت حرکات کمر در صبح ها بیشتر است و در طول روز بهتر میشود. بتدریج با جوش خوردن مهره ها در ستون فقرات انعطاف پذیری ستون مهره کم شده و بیمار نمیتواند خوب به جلو خم شود.
منبع:سلامت