بهترین زمان مصرف قرص ویتامین d3,بهترین زمان مصرف قرص کلسیم دی,بهترین قرص کلسیم,بهترین زمان مصرف قرص آهن,عوارض قرص کلسیم,قرص کلسیم دی را کی بخوریم,قرص کلسیم d3
انواع قرص کلسیمخوردن یا نخوردن مکمل آهن، کلسیم و… به شرایط مختلفی بستگی دارد.گاهی اوقات خوردن مکمل آهن با غذا مفید است و گاهی به تنهایی خوردن آن جذب بیشتری دارد.
مثلا اگر غذایی که میخورید سرشار از ویتامین C یا مرغ، گوشت و سایر مواد پروتئینی باشد، میزان جذب آهن افزایش پیدا خواهد کرد بنابراین مکمل آهن را میتوان با چنین غذاهایی خورد اما اگر غذایی که میخورید فیبر فراوانی داشته باشد و حاوی انواع سبزیجات، نان سبوسدار و… باشد یا غذای مورد نظر کلسیم بالایی داشته باشد، جذب آهن کاهش خواهد یافت، بنابراین نباید با این غذاها مکمل آهن مصرف کرد.
به همین دلیل هم گفته میشود با غذاهای گوشتی، ماست نخورید. در مورد کلسیم هم به همین شکل است. مکمل کلسیم نباید با غذاهایی که سرشار از آهن، روی و مس هستند، مصرف شود زیرا در میزان جذب آن تداخل ایجاد خواهد کرد.
همچنین توصیه میشود مکمل کلسیم را همراه با غذاهای چرب نخورید زیرا یک حالت صابونی بین کلسیم و چربی پیش میآید و جذب کلسیم را به شدت کاهش میدهد.
البته مصرف برخی از مکملها به تنهایی باعث ایجاد ناراحتیهای گوارشی میشود و فرد را مجبور میکند آنها را حتما همراه غذا استفاده کند یا مثلا به افرادی که غلظت خون دارند توصیه میشود همراه غذایشان کلسیم بخورند تا جذب آهن کاهش پیدا کند. درمورد مولتیویتامینها هم این رقابت در جذب وجود دارد.
تفاوتی هم نمیکند که در حضور غذا باشد یا عدم حضور آن. در هر صورت ترکیبات دوظرفیتی مانند کلسیم، مس، روی، آهن، منیزیم و… با یکدیگر در جذب بیشتر رقابت میکنند بنابراین هیچگاه انتظار نداشته باشید صددرصد مکملی که میخورید جذب شود. اتفاقا در بیشتر مواقع درصد بسیار زیادی از مولتیویتامینهایی که میخورید دفع میشوند.