مواد غذایی مضر برای میگرن,میوه های مفید برای میگرن,غذاهای محرک میگرن,چه چیزهایی برای میگرن ضرر دارد,برای میگرن چه باید کرد,بخور نخورهای میگرنی,میگرن و تغذیه
بخور نخور های میگرن با اینکه فهرستی از غذاهایی که باعث میگرن میشوند ما را میترساند، اخبار خوبی هم درباره میگرن وجود دارد. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا غذاهای خاص و نوشیدنیهایی نیز وجود دارد که برای مبتلایان به میگرن بیضرر و حتی مفید باشد؟! امروزه درمان سردرد بدون غذا به اثبات رسیده، اما باید گفت خوردن غذاهای شناختهشده برای جلوگیری از علائمی که منجر به میگرن میشود (مانند التهاب و از دست دادن آب) شروع خوبی برای قرار گرفتن در جاده زندگی سالم و بدون درد است.
منیزیم
یک رژیم غذایی سرشار از منیزیم ممکن است به جلوگیری از انواع میگرن کمک کند، اما به نظر میرسد مواد معدنی بهخصوص برای خانمهایی که در دوران عادت ماهانه دچار میگرن میشوند، ارزشمند است. بهترین غذاهای منیزیمدار شامل اسفناج، سیبزمینی، برگ چغندر، تخمه آفتابگردان، برنج قهوهای و غلات سبوسدار است و توصیه میشود افراد مبتلا آنها را در برنامه غذاییشان بگنجانند.
ریبوفلاوین
ریبوفلاوین که ویتامین ۲B نیز نامیده میشود، برای تولید انرژی بدن در سطح سلول لازم است. بعضی تحقیقات نشان میدهد افراد مبتلا به میگرن ممکن است یک نقص ژنتیکی داشته باشند که به دنبال آن سلولها نتوانند ذخایر انرژی را به راحتی حفظ کنند که این کمبود انرژی میتواند میگرن را تشدید کند بنابراین توصیه میکنیم برخی مواد غذایی غنی از ریبوفلاوین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؛ انتخابهای مناسب شامل گوشت گاو بدون چربی، یک کاسه غلات غنیشده با چربی شیر کمچرب یا بدون چربی، قارچ، کلم بروکلی و اسفناج است. اگر میخواهید مکملهای ریبوفلاوین را امتحان کنید، یک دوز روزانه ۴۰۰ میلیگرمی آن را پیشنهاد میکنیم.
امگا ۳
افزودن انواع خاصی از چربیها به رژیم غذایی ممکن است باعث التهاب شود که در واقع به تشدید درد میگرن کمک میکند، اما در عوض، اسیدهای چرب امگا۳ که در ماهیهای چرب متمرکز شدهاند و در روغن زیتون وجود دارند باعث کاهش مدت زمان و شدت سردرد میشوند. محققان برای تامین امگا ۳ مورد نیاز توصیه میکنند ماهی تازه قزلآلا را حداقل ۲ بار در هفته بهعنوان بخش همیشگی در رژیم غذاییتان بگنجانید و سعی کنید از روغن زیتون یا روغن کانولا هنگام پخت و پز استفاده کنید.
آب
آب در واقع نوشیدنیای است که برای عملکرد مناسب بدن شما ضروری است و کم شدن آب بدن تهدید شایعی برای میگرن محسوب میشود. افراد مبتلا به میگرن باید مراقب مقدار مایعاتی که میخورند، باشند و پیش از تشنه شدن، آب مصرف کنند. محققان حداقل ۹ فنجان مایعات را در روز برای خانمها و ۱۳ فنجان را در روز برای آقایانی که از میگرن رنج میبرند، توصیه میکنند. به یاد داشته باشید آب ارزان و بدون کالری، به تنهایی بهترین راه برای هیدراته کردن بدن است. چای گیاهی، قهوه بدون کافئین و بدون چربی یا شیر کمچرب یا ۱ درصد چربی نیز گزینههای خوبی هستند، اما سعی کنید از نوشیدن نوشابه، نوشیدنیهای میوهای شیرین و چای، قهوه و آبمیوههای شیرین پرهیز کنید چراکه کالری و قند بسیار بالایی دارند و در برخی موارد آغازگر میگرن هستند.
خوراکیهای شور
انواع این خوراکیها از خیارشور گرفته تا زیتون شور، کنسرو ماهی و سبزیجات، حاوی ترکیبی به نام منوسدیم گلوتامات یا همان MSG هستند. هرچند سازمان غذا و دارویa آمریکا، وجود این ترکیب را در محصولات غذایی صنعتی مجاز اعلام کرده اما چنین ترکیبی به شدت باعث تحریک و تشدید سردردهای میگرنی میشود.
شکلات
این خوراکی هم مانند نوشابههای مشکی گازدار، چای و قهوه، حاوی حجم بالایی از کافئین است. دریافت حجم محدودی از کافئین میتواند باعث تسکین درد، افزایش هوشیاری و جذب سریعتر مواد موثر موجود در مسکنها شود. این در حالی است که زیادهروی در مصرف همین کافئین میتواند بهعنوان محرکی برای تشدید و تحریک سردردهای میگرنی محسوب شود. از این رو، مبتلایان به میگرن باید در مصرف انواع خوراکیهای کافئیندار، محدودیتهایی را برای خود در نظر بگیرند.
گوشتهای فرآوریشده
یکی از بدترین محرکهای میگرن، گوشتهای فرآوریشدهای مانند انواع سوسیس، کالباس و همبرگر هستند. بیشتر این محصولات، ترکیبی به نام تیرامین دارند که میتواند باعث تحریک و تشدید سردردهای میگرنی شود. مواد نگهدارنده و نیترات سدیم نیز از دیگر ترکیبات محرک موجود در گوشتهای فرآوریشده هستند که باعث تشدید میگرن میشوند.
پیاز
پیاز خام هم حاوی تیرامین است و میتواند بهعنوان محرک میگرن عمل کند. به همین دلیل هم مبتلایان به میگرن در دورههای درد خود با خوردن پیاز خام، بدترین نوع سردرد را تجربه میکنند.
نوشابههای رژیمی
انواعی از این نوشابهها که حاوی قند مصنوعی آسپارتام هستند میتوانند به شدت باعث تحریک سردردهای میگرنی شوند. این سردردها با مصرف مداوم نوشابههای رژیمی، شدیدتر و مقاومتر به درمان هم خواهند شد.
میگرن دارید؟ پنیر نخورید
به جای اینکه هرروز دست به دامان ژلوفن شوید و مدام سرتان را با دستمالی محکم ببندید، به خوردوخوراک روزانهتان توجه کنید. کسانی که مبتلا به دردهای میگرنی هستند، باید بیشتر مراقب غذاهایی که مصرف میکنند باشند.
این افراد باید کمتر از دیگران پنیر میل کنند، چراکه به باور محققان، مصرف پنیر باعث افزایش حملات میگرنی میشود و سردرد را به همراه همیشگی این افراد تبدیل میکند. علاوه بر این، کسانی که به دردهای میگرنی دچارند، نباید سراغ غذاهای در یخچال مانده بروند و واجب است از مصرف گوشتهای فراوریشده مثل سوسیس و کالباس
نظرات بسته شده است.