قرص تقویت سیستم ایمنی بدن,بهترین دارو برای تقویت سیستم ایمنی,کپسول تقویت سیستم ایمنی بدن,ضعف سیستم ایمنی بدن,میوه های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن,تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان,آزمایش سیستم ایمنی بدن,داروی سیستم ایمنی بدن,تقویت سیستم ایمنی بدن با داروهای گیاهی,تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان,تقویت سیستم ایمنی بدن با طب سنتی,آزمایش سیستم ایمنی بدن,تقویت بدن بعد از نزدیکی,شربت برای تقویت سیستم ایمنی کودکان,شربت تقویت سیستم ایمنی بدن,تقویت بنیه بدن
عوامل زیادی میتواند موجب ضعف سیستم ایمنی شود و باید دانست که عوارض روانی شدید و پیچیده مانند اضطراب، افسردگی و… همچنین خواب ناکافی میتواند بسیاری از اعمال بدن مانند عملکرد به موقع سیستم ایمنی را مختل کند. بیماریهایی نظیر سرطان، ایدز، بیماریهای التهابی رودهای و ناراحتیهای ضعیف کننده دستگاه گوارش و کمبود مواد غذایی اساسی، استفاده از روشهای خاص پزشکی مانند جراحی، پیوند و نیاز به مصرف دارو برای جلوگیری از بروز عوارض نیز قوای دفاعی بدن را تضعیف میکنند.
توصیههایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
تامین کالری برای پاسخ به حملات بیماری: بدن برای تولید آنتی کورها به کالری نیاز دارد. اگر شما در دوران رژیم لاغری هستید، باید به اندازه کافی میوهها، سبزیجات و خشکبار به خصوص گردو را در برنامه غذایی بگنجانید. تنوع غذایی نیز بسیار مهم است.
استراحت کافی
استراحت میتواند به جبران نیروی از دست رفته بدن کمک کند. یک عامل نشان دهنده توانایی ناکافی مقابله با عوامل بیماریزا خواب ناکافی شب است. باید از مصرف محرکها پرهیز کرد تا نیاز واقعی بدن به استراحت بهتر شناخته شود. اگر مصرف کافئین (چای، قهوه، نوشابههای انرژی زا…) بیش از حد باشد، مطمئنا بر ریتم خواب تاثیر میگذارد و عملکرد سیستم ایمنی را مختل میکند. محققان به این نتیجه رسیدند نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در روز برای چنین تاثیری کافی است. کافئین عملکرد بعضی از عوامل اساسی سیستم ایمنی مانند لنفوسیتها را از بین میبرد.
دریافت کافی پروتئین
وقتی پروتئین مصرف میشود، گلوتامین به عنوان منبع سوخت و ساز تامین میگردد. اگر مقدار کافی پروتئین از طریق مواد غذایی دریافت نشود، بدن این نیاز را به خصوص در زمان فعالیت جسمانی یا ورزش شدید از ماهیچهها به دست میآورد. در این صورت توده عضلانی و نه چربیها تحلیل میرود. اسید آمینه گلوتامین منبع اصلی سوخت برای سلولهای ایمنی است. این ماده بسیار قوی است اما خیلی سریع مصرف میشود. برای تامین این کمبود باید بعد از فعالیت جسمانی ۵ تا ۱۰ گرم گلوتامین مصرف شود.
دریافت کافی آب
سلولهای ایمنی برای عملکرد مطلوب باید مقدار کافی آب دریافت کنند. این نیاز در مواقع بیماری اهمیت بیشتری پیدا میکند. مایعات بدن ریز مغذیها را به قسمتهای بیمار میبرند و مواد سمی را دفع میکنند. اگر در اول صبح رنگ ادرار زرد تیره باشد نشان دهنده کمبود آب بدن است. در این صورت باید حداقل یک لیتر آب حتی المقدور در حال ناشتا و دو لیتر دیگر نیز در طول روز آب نوشید.
خوراکیهای تقویت کننده سیستم ایمنی
عسل: این خوراکی آنتی بیوتیک طبیعی است. روزانه یک قاشق میل نمایید.
جینسینگ: مصرف روزانه دمنوش جینسینگ برای پیشگیری از بیماریها و درمان ناراحتیهای مرتبط با اختلالات ایمنی موثر است.
چای سبز: این نوشیدنی تولید سلولهای ایمنی را تحریک میکند.
آب هویج و پرتقال: یک عدد هویج را کاملا خرد کرده و با آب پرتقال مخلوط کنید. مصرف روزانه مقدار کمی از این خوراکی به تحریک سیستم ایمنی کمک میکند.
سیر، پرتقال، پیاز و بروکلی: آب پرتقال را با آب دو حبه سیر، یک پیاز و کلم بروکلی مخلوط نمایید. این نوشیدنی را هر روز به مدت یک هفته مصرف نمایید و تا دور بعدی یک ماه فاصله بگذارید.
نارنگی، زنجبیل، لیمو و عسل: آب دو نارنگی، یک لیمو، یک قاشق زنجبیل تازه رنده شده و یک قاشق کوچک عسل را با کمی آب مخلوط کنید. حداقل سه بار در هفته مصرف نمایید.
البته توصیه میشود از مصرف خوراکیهای چرب و شکر تصفیه شده پرهیز گردد و روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب نوشیده شود تا علاوه بر تقویت سلولهای ایمنی، مواد سمی نیز دفع گردد.
همچنین ۳۰ دقیقه ورزش روزانه، تمرینات ریلکسیشن و تنفس عمیق نیز نباید فراموش شود.
التهاب یکی از راههایی است که بدن از طریق آن خودش را درمان میکند. بهعنوان مثال ورم یا قرمزی که بعد از بریدگی یا خراشیدگی پوست تجربه میکنیم نشان میدهد درمان آغاز شده است. اما تفاوت زیادی میان التهاب طبیعی که درمانگر است و التهاب مزمن ـ زمانی که سیستم ایمنی بدن علیه خودش میجنگد ـ وجود دارد. در یک سیستم ایمنی سالم، تعادل حساسی میان گلبولهای سفید TH1 وTH2 وجود دارد. وقتی التهاب اتفاق میافتد، تاثیر الاکلنگی این گلبولها و در نتیجه تعداد لنفوسیت T تنظیمکننده، کاهش مییابد. کاهش تعادل میان گلبولهای سفید، باعث ایجاد بیماریهایی میشود که ازجمله آنها میتوان به دیابت، بیماریهای التهابی روده، رماتیسم مفاصل، بیماریهای تیروئیدی و اختلالات دیگری مثل بیماریهای قلبی، سکته مغزی و افسردگی اشاره کرد.
التهاب مزمن یک مشکل جدی است که امروزه درحال فراگیر شدن است. با این حال راههای عملی و سادهای برای کمک به سیستم ایمنی و درنتیجه حمایت از بدن وجود دارد:
بررسی سیستم ایمنی
برای این که بدانید تعداد لنفوسیتهایT تنظیمکننده بدنتان متعادل است یا نه، از پزشک بخواهید آزمایشهایی برای بررسی تعادل گلبولهای سفید در سیستم ایمنیتان تجویز کند.
مصرف غذاهای سالم و پروبیوتیکها
دستگاه گوارش، شامل ۸۰ درصد سیستم ایمنی بدن است. با افزایش دریافتی موادغذایی ضد التهاب مثل کلم، سوپ مرغ ارگانیک، زنجبیل و زردچوبه که ضدالتهابهای قوی هستند و نیز با مصرف پروبیوتیکها سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. مقداری دارچین به غلات صبحانه، چای و نوشیدنیها اضافه کنید. بنزوات سدیم ـ متابولیت موجود در دارچین ـ تعداد لنفوسیتهای تنظیمکننده T را افزایش میدهد. مواد غذایی دیگری مثل شیر نارگیل، خانواده توتها و سبزیجات نیز میتوانند تعداد این لنفوسیتها را افزایش دهند.
افزایش ویتامین A و D بدن
ویتامین A در همراهی با ویتامین D، التهاب را کاهش میدهد. با مصرف موادغذایی حاوی این ویتامینها مثل چربیهای موجود در لبنیات، جگر و ماهی، مصرف مکملهای ویتامین A و D و آفتاب گرفتن، از دریافت کافی این ویتامینها مطمئن شوید.
فواید چای سبز برای مبتلایان به آرتروز
چای سبز، حاوی ۳۰ درصد کاتچین است. کاتچینها خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارند. خواص ضدالتهاب این ماده، تاثیرات مفیدی بر مبتلایان به آرتروز داشته است.
توصیههایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
تامین کالری برای پاسخ به حملات بیماری: بدن برای تولید آنتیکورها به کالری نیاز دارد. اگر شما در دوران رژیم لاغری هستید، باید بهاندازه کافی میوهها، سبزیها و خشکبار بهخصوص گردو را در برنامه غذایی بگنجانید. تنوع غذایی نیز بسیار مهم است.
استراحت کافی: استراحت میتواند به جبران نیروی ازدسترفته بدن کمک کند. یک عامل نشاندهنده توانایی ناکافی مقابله با عوامل بیماریزا خواب ناکافی شب است. باید از مصرف محرکها پرهیز کرد تا نیاز واقعی بدن به استراحت بهتر شناخته شود. مصرف کافئین (چای، قهوه، نوشابههای انرژیزا) بیشازحد باشد، مطمئنا بر ریتم خواب تاثیر میگذارد و عملکرد سیستم ایمنی را مختل میکند. محققان به این نتیجه رسیدند نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در روز برای چنین تاثیری کافی است. کافئین عملکرد بعضی از عوامل اساسی سیستم ایمنی مانند لنفوسیتها را از بین میبرد.
دریافت کافی پروتئین: وقتی پروتئین مصرف میشود، گلوتامین بهعنوان منبع سوختوساز تامین میشود. اگر مقدار کافی پروتئین از طریق مواد غذایی دریافت نشود، بدن این نیاز را بهخصوص در زمان فعالیت جسمانی یا ورزش شدید از ماهیچهها به دست میآورد. در این صورت توده عضلانی به جای چربیها تحلیل میرود. اسیدآمینه گلوتامین منبع اصلی سوخت برای سلولهای ایمنی است. این ماده بسیار قوی است اما خیلی سریع مصرف میشود.
برای تامین این کمبود باید بعد از فعالیت جسمانی ۵ تا ۱۰ گرم گلوتامین مصرف شود.
دریافت کافی آب: سلولهای ایمنی برای عملکرد مطلوب باید مقدار کافی آب دریافت کنند. این نیاز در مواقع بیماری اهمیت بیشتری پیدا میکند. مایعات بدن ریزمغذیها را به قسمتهای بیمار میبرند و مواد سمی را دفع میکنند. اگر در اول صبح رنگ ادرار زرد تیره باشد نشاندهنده کمبود آب بدن است. در این صورت باید حداقل یک لیتر آب در حال ناشتا و دو لیتر دیگر نیز در طول روز نوشید.
خوراکیهای تقویتکننده سیستم ایمنی
عسل: این خوراکی آنتیبیوتیک طبیعی است. روزانه یک قاشق میل کنید.
جنسینگ: مصرف روزانه دمنوش جنسینگ برای پیشگیری از بیماریها و درمان ناراحتیهای مرتبط با اختلالات ایمنی موثر است.
چای سبز: این نوشیدنی تولید سلولهای ایمنی را تحریک میکند.
آب هویج و پرتقال: یک عدد هویج را کاملا خرد و با آبپرتقال مخلوطکنید. مصرف روزانه مقدار کمی از این خوراکی به تحریک سیستم ایمنی کمک میکند.
سیر، پرتقال، پیاز و بروکلی: آبپرتقال را با آب دو حبه سیر، یک پیاز و کلم بروکلی مخلوط کنید. این نوشیدنی را هرروز به مدت یک هفته مصرف نمایید و تا دور بعدی یک ماه فاصله بگذارید.
نارنگی، زنجبیل، لیمو و عسل: آب دو نارنگی، ۱ لیمو، ۱ قاشق زنجبیل تازه رنده شده و ۱ قاشق کوچک عسل را باکمی آب مخلوطکنید و چند بار در هفته مصرف کنید.
البته توصیه میشود از مصرف خوراکیهای چرب و شکر تصفیهشده پرهیز شود و روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب نوشیده شود تا علاوه بر تقویت سلولهای ایمنی، مواد سمی نیز دفع شود. همچنین ۳۰ دقیقه ورزش روزانه، تمرینات ریلکسیشن و تنفس عمیق نیز نباید فراموش شود.