بیماری های رایج ایجاد کننده زردی,یرقان,کدام بیماری ها یرقان ایجاد می کنند,سرطان پانکراس و زردی,نشانگان ژیلبرت و زردی,خطرات زردی در بزرگسالان,زردی کبد در بزرگسالان
یکی از این علائم پوستی که میتواند نشانهای از بروز یک اختلال داخل بدن باشد، زردی است. البته زرد شدن پوست به تنهایی یک بیماری محسوب نمیشود، بلکه مانند سرفه، تب و نشانههایی از این قبیل صرفا نشانهای است که ممکن است متعاقب بیماریهای مختلفی بروز کرده باشد. علت زرد شدن پوست، بالا رفتن مادهای به نام بیلیروبین است که ۲ نوع مستقیم و غیرمستقیم دارد؛ نوع غیرمستقیم از شکسته شدن گلبولهای قرمز خون بهوجود میآید و نوع مستقیم توسط کبد ساخته میشود.
رایجترین بیماریهایی که میتواند به زردی بینجامد :
علل خونی
مبتلایان به فاویسم، افرادی هستند که بهطورمادرزادی، آنزیم G6PD به مقدار کافی در بدنشان وجود ندارد. گلبولهای قرمز موجود در بدن این افراد با خوردن بعضی خوراکیها مانند باقلا یا مصرف برخی داروها مانند کوتریموکسازل یا قرار گرفتن در معرض برخی مواد مانند حشرهکشها و نفتالین شروع به تخریب میکند و درنتیجه، محصول این تخریب (ماده بیلیروبین) در خون آنها بالا میرود و باعث بروز زردی در پوست و ملتحمه چشم آنها میشود.
علل کبدی
هپاتیت: برخی مشکلات کبدی مانند هپاتیتهای ویروسی و خودایمنی میتوانند زردی ایجاد کنند. ویروسهای HBV، HCV، HAV عامل هپاتیتهای ویروسی هستند و در هپاتیت نوع خودایمنی نیز سیستم ایمنی بدن به سلولهای کبدی حمله میکند و باعث التهاب در کبد و ایجاد زردی میشود.
نشانگان ژیلبرت:
یک بیماری کبدی ارثی که ممکن است در برخی افراد کاملا بیعلامت باشد و در برخی دیگر زردی ایجاد کند. البته این نشانگان خطرناک نیست و به درمان خاصی نیز نیاز ندارد. بیلیروبین این افراد ممکن است در مواقع خاص، مثلا در دوران قاعدگی در برخی خانمها، عفونت شدید یا گرسنگیهای طولانی و روزه گرفتن بالا برود و زردی ایجاد کند.
سرطان پانکراس:
اگر این سرطان در ناحیه مجرای صفراوی انسداد ایجاد کند، میتواند با علایمی مانند درد و زردی ظاهر شود.
علل تغذیهای
اگر در مصرف هویج یا آبهویج زیادهروی کنید، ممکن است رنگ پوستتان زرد شود اما این زردی نگرانکننده نیست و علتش جمع شدن کاروتن زیر پوست است و هیچ ربطی به مشکل کبدی یا خونی ندارد.